logo 首頁 > 文匯報 > 港聞 > 正文

網議政事:「熱時男」博出位 闖女廁「睇禲v

2017-08-12
■「香港癲佬力量」發帖,指《熱時》兩名節目男主持,包括李鶴年及孔文希,闖入一間商場的女廁。■「香港癲佬力量」發帖,指《熱時》兩名節目男主持,包括李鶴年及孔文希,闖入一間商場的女廁。

「獨派」成日話「抗爭無底線」,事實係搵錢無底線就真!聲稱已經同「熱狗」分鰹a鵅m熱血時報》,兩個男主持人好玩唔玩,竟然入去女廁──唔係學《回魂夜》咁玩屎,而係踩禲C不過,有網民睇到後即刻話要報警,結果條片即刻俾有關人等刪驉A但已經俾人back up。

「本土青政狗」fb專頁「香港癲佬力量」發帖,指《熱時》兩名節目男主持,包括李鶴年及孔文希,同埋一班「熱時人」闖入一間商場的女廁,話要「睇禲v,並拍片上載《熱時》節目。為鬻l課金,真係玩到冇浀n玩。......事發後,涉事人阿年(原名李鶴年)於facebook回應,直認自己已經唔係初犯。而同樣係《熱血時報》主持鼣紗憒J(網名陳四),就話入廁所拍片其實冇咩洁C

「癲佬力量」稱,「其實香港早已有唔少案例,將走入女廁翵k性判以遊蕩罪。除非係特別情況,例如救人、被搶劫、神志不清、清潔工、維修員等。否則法庭好多時,都會判以遊蕩罪作阻嚇作用。」

或干犯遊蕩罪 網民聲言報警

專頁引用香港法例,指根據第二百章《刑事罪行條例》第一百六拾(1)條 ,任何人如在建築物的共用部分遊蕩,意圖干犯可被逮捕的罪行,可處罰款10,000元和監禁6個月。

後來,「愉景新城關注組」轉發了有關消息,更證實「各位女士,小心!發生於愉景新城商場......」有關人等即時話要報警,同時通知商場管理處。

網民諷「辨是非能力都無」

事件曝光後,《熱時》已經將片段刪除,但片段已被back up。網民「Pui Kam Chiu」指:「玩到幾低賤,幾無尊嚴都好,最多係俾人恥笑隉C而(M)家玩到犯法,熱狗係咪被汪洋(黃洋達)同獸畏(陳秀慧)D(齱^歪理浸淫得太耐,連辨別是非黚鄐O都無埋呢?」

「Kian Lee」揶揄道:「會唔會用誤信邪教,神智(志)不清打得甩架(謘^?」與「神駒」友好的「陳興旺」發帖揶揄:「事先聲明,如果呢兩個人因呢件事而受刑,我會大力恥笑!如果為『政治理念』而付出,尚可理解。但呢兩個係純粹on ×,不必留情。」 ■香港文匯報記者 羅旦

讀文匯報PDF版面

新聞排行
圖集
視頻