檢索: 帳戶 密碼
文匯網首頁 | 檢索 | 加入最愛 | 本報PDF版 | | 簡體 
2012年8月16日 星期四
 您的位置: 文匯首頁 >> 娛樂頭條 >> 正文
【打印】 【投稿】 【推薦】 【關閉】

為著靚靚婚紗 婷婷想嫁多幾次


http://paper.wenweipo.com   [2012-08-16]     我要評論
放大圖片

■婷婷穿上價值不菲的婚紗,格外明艷照人。

香港文匯報訊(記者 李思穎)謝婷婷昨日穿上由何國鉦設計價值888萬的珍珠婚紗,問到她嫁杏何期?婷婷坦言跟男友傾過多次,因經常訪問都是被追問婚期,故此每次都跟男友討論。問到結果如何,她笑說:「無呀,最後都係諗番蔣艀Y什麼,其實剩係著一件婚紗係唔夠,最好每年或隔年結一次婚,我想去希臘、意大利、夏威夷、太空與水底舉行婚禮。點解女仔只係著一件婚紗,咁樣好慘,其實好多件都好靚。」

問她會否像哥哥在小島秘密結婚?婷婷表示不會,寧與大家攬攬錫錫分享開心時刻,那又會否大排筵席?她說:「如果有這樣靚的婚紗,都想多些人看到,所以想結好多次,不過都係同一個人,大家都知邊個,唔使講,(媽咪拉姑有否留嫁妝給你?)她以前有給我看,款式有點古老,不過當年媽咪的婚紗很靚,(你可以做嫁衣。)佢無保存,嬲死我,我看過他們的結婚照,媽咪好靚,不過嗲]戴著烏蠅眼鏡梳蛋撻頭,好古老,我想嗲]現在靚仔好多。」

婷婷稍後會到大馬開戲,月底會出席電影《絕色武器》首映禮。近日有報道指《絕》片的王晶不想得失婷婷,要把焦點集中她身上,所以之前要求其他演員如陳雅倫不要去宣傳,婷婷謂:「我聽過,但係唔知邊個去,我只係顧住Andy(安志杰)、伍允龍去唔去,最後可惜洪金寶、陳雅倫都無去。其實大家同一部戲差不多戲份,根本無話誰是主角。我也沒問晶哥,通常一齣戲上映前都有好多炒作新聞,不過我很喜歡跟陳雅倫合作。」

相關新聞
阿倫 克勤 望擴展至內地 (2012-08-16) (圖)
望沾阿澤光 延續凌厲票房 祖兒為「妹妹」死神傷 眼濕濕 (2012-08-16) (圖)
為著靚靚婚紗 婷婷想嫁多幾次 (2012-08-16) (圖)
發福欣宜無懼纖體公司換人 (2012-08-16) (圖)
岑杏賢稱贏得友誼更勝三甲 (2012-08-16) (圖)
中國金鷹節下月長沙揭幕 特設最佳港台男女演員獎 (2012-08-16)
港台五大型男組團出戰 華仔為撐新導演做串星 (2012-08-15) (圖)
Rick Chin推品牌 曭菪壑l參與 (2012-08-15) (圖)
王梓軒新戲拜志偉為師要挨打 (2012-08-15) (圖)
新戲角色男仔頭 桂綸鎂剃頭演出 (2012-08-15) (圖)
蕭亞軒牛一出碟獻亡母 (2012-08-15) (圖)
葉麗儀自揭人工受孕失敗 (2012-08-15) (圖)
強調從未與嘉穎來電 苟芸慧聞「穎淇戀」復活震驚 (2012-08-14) (圖)
無聯絡嘉穎 周麗淇強調目前單身 (2012-08-14) (圖)
陳潔玲否認胞妹曾內地坐牢 (2012-08-14) (圖)
否認遭拒婚落淚 蒙嘉慧:打機傷神 (2012-08-14) (圖)
呂慧儀哈囉喂欲扮鬼嚇人 (2012-08-14) (圖)
紐約華裔小姐誕生 (2012-08-14) (圖)
鄭希怡明年結婚 小島行禮 (2012-08-13) (圖)
劉家輝中風療養院治療 志偉贈iPad煲劇玩視像 (2012-08-13) (圖)
【打印】 【投稿】 【推薦】 【上一條】 【回頁頂】 【下一條】 【關閉】
娛樂頭條

點擊排行榜

更多 

新聞專題

更多