logo 首頁 > 文匯報 > 娛樂 > 正文

擔心上圍撐不起歌衫連詩雅自爆豐胸無效

2016-07-07
■連詩雅憑《血一般紅》獲獎。■連詩雅憑《血一般紅》獲獎。

香港文匯報訊(記者 梁靜儀)連詩雅(Shiga)昨日到數碼電台擔任音樂會表演嘉賓,即席獻唱兩首歌,又憑《血一般紅》獲頒「Monthly Music Award」。身形纖瘦的Shiga透露上星期生日吃了十餐飯,肥了3、4磅,所以立即跑步減肥。

問到上圍是否依然保持A cup?Shiga笑說:「細個會介意心口冇乜肉,12、13歲時成日問媽咪幾時心口會長肉,因為見到其他同學開始發育,但我只係長高,媽咪就話有齯k仔到20歲都仲長(肉)。」她謂擔心上圍太細撐不起歌衫。她自爆之前有試過食木瓜同按摩來豐胸但都無效,所以放棄了,加上現時流行肌肉線條。問到可有想過隆胸?她笑說:「冇諗過,我驚做手術,驚會有排斥,有齯ず炟d鰣茖迭C」

距離開騷尚有一個月,Shiga表示除了練歌,還有操肌,已練到馬甲線,但開騷時未必會騷肌。之前Shiga透露親口邀請了黎明(Leon)當音樂會嘉賓,問到Leon是否已答應?她說:「未有消息,Leon話到時要睇鵀陬L工作,佢叫我再聯絡佢囍P事,我抱住希望。」問到會否叫同公司的衛蘭(Janice)幫手聯絡?Shiga坦言不想Janice幫手:「佢有問過我有無需要幫手,但我想自己問有誠意齱A可能會搵同事再搵佢囍P事。」她笑謂與Leon是同一間髮型屋整頭,諗過在門口撞他,但他的髮型師說Leon不是經常來,所以放棄了。

讀文匯報PDF版面

新聞排行
新聞圖片