logo 首頁 > 文匯報 > 娛樂 > 正文

未敢肯定不拍拖 陳家樂想孖陳瀅再合作

2019-09-22
■陳家樂■陳家樂

香港文匯報訊(記者 梁靜儀)陳家樂昨日到港台出席「《玩玩星期天》畢得鳥劇場」錄音活動,劇中聲演爸爸的家樂,坦言錄音經驗不多,加上之前跟小朋友傾偈時知道他們上了一個有關課程,都擔心自己的聲線跟小朋友相似,故嘗試壓低聲線去錄音,所以難度就更高。

之前家樂被拍到夜訪緋聞女友陳瀅香閨。家樂否認到上址會陳瀅:「我哋係好朋友,冇拍拖,亦唔係同居,我係去另一個圈外朋友屋企,(有冇順便去探陳瀅?)冇,佢都好忙,要拍兩套劇。」問到二人可有發展機會?家樂笑說:「暫時唔考慮,佢係女神,(好難追?)唔係,未會一齊,(咁肯定?)我怕醜,唔識答,大家都要工作,冇諗拍拖,但如果有機會可以再情侶檔合作,之前合作好開心,希望佢唔抗拒大家再合作。」講到他們的緋聞傳了很久,他解釋:「我哋係有聯絡H朋友,可能因為咁樣畀人感覺好好啦,其實自己冇咩緋聞,希望個個都唔傳緋聞。」

他又透露稍後將會拍一部電影,目前要等劇本審批,但他已開始做準備要操肌,現時每星期跟健身教練特訓四次,他說:「我仲要飲奶粉練大隻,之前都飲過,但太燥搞到流鼻血,最近轉飲另一隻奶粉,但爆晒瘡,好彩係背脊爆瘡,現在體重已升了五公斤。」

讀文匯報PDF版面

新聞排行
圖集
視頻