logo 首頁 > 文匯報 > 娛樂世界 > 正文

譚嘉儀邀阿康做「愛情玩家」

2018-07-31
■譚嘉儀日前為新歌《甜言騙局》拍攝MV。■譚嘉儀日前為新歌《甜言騙局》拍攝MV。

香港文匯報訊( 實習記者 張雅婷 )譚嘉儀日前為新歌《甜言騙局》拍攝MV,「呢首歌由自己一手負責曲詞,都係自己以前的親身經歷,曾經識過一個男仔,看似對我好認真好真誠,甚至為我們計劃好將來。 佢無微不至對我非常之好,完全唔會覺得佢係一個愛情玩家。」

今次 MV 入面男主角找來好朋友周志康扮演, 嘉儀笑說:「當初要諗搵邊個做的時候,即刻諗到阿康,只係同佢好熟唔會尷尬,而佢演技又好好,仲好靚仔!」

今次拍攝最辛苦難忘的一幕,就是要在中環碼頭穿上很大的公仔衫,但其實是MV內容的一個橋段。「途人又唔知我原來在公仔裡面,只係好想同大公仔影相,天氣又超級熱,所以這一幕印象非常深刻。 」

讀文匯報PDF版面

新聞排行
圖集
視頻